We willen naar een ecosysteem van complementaire impactdiensten

De twee meest urgente strijdkreten van vandaag zijn ‘de toekomst is digitaal’ en ‘de toekomst is groen’. Beide komen samen in Go Smart Digital, een pas opgerichte start-up die impact wil maken door zowel de carbon footprint van organisaties te berekenen als doelgericht advies te geven, om zo tot een geoptimaliseerde en duurzame IT-omgeving te komen.

Door de handen in elkaar te slaan met boomplantaccelerator Go Forest - binnen de koepel van ecosysteemverhaal Go Family - en diensten te combineren, krijgen bedrijven de kans met één partner maximale impact te creëren voor natuur én maatschappij.

Op naar ecosysteem

“We weten allemaal dat het klimaatprobleem urgent is”, aldus Sarah Parent, CEO van Go Forest en co-founder van Go Smart Digital. “Uit gesprekken met bedrijven groeide de overtuiging dat we voor maximale klimaatefficiëntie moesten gaan. Via strategische partnerships willen we zoveel mogelijke impact maken in zo weinig mogelijk tijd, wat ook onze instap in Go Smart Digital verklaart: het is de eerste stap naar een ecosysteem van complementaire impactdiensten, die we de Go Family noemen. Dat ecosysteem is een absolute must, want gezien de urgentie van de klimaatcrisis is samenwerken de enige optie.”

Collaboration is the new competition”, vervolgt de Oost-Vlaamse onderneemster haar betoog. “Zeker omdat het hoog tijd is om onze scope 3 ook grondig onder de loep te nemen: de indirecte uitstoot van CO2, veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten van partners, leveranciers en andere organisaties waar je mee samenwerkt. Zoals externe servers. Dat samenwerken reflecteert zich ook in de baseline van Go Family: empower change, together as one. Des te meer omdat in de sector iedereen nog te vaak op zijn of haar eilandje werkt. En waarom zou iedereen dat nog doen, als we allemaal hetzelfde, gemeenschappelijke doel hebben?


Gesprekken met impact

Tim Sterckx, die naast co-founder ook CSO - Chief (S)Greening Officer - van Go Smart Digital wordt, is niet aan zijn proefstuk toe. Als pionier in sustainable IT wil hij de sector compleet ontwrichten naar een veel duurzamer model. Sterckx richtte eerder al Aryx op, dat focust op het duurzamer inrichten van IT-omgevingen, om zo bedrijven te helpen hun energieverbruik drastisch te verminderen.

Volledig artikel lezen op Bloovi.

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22

Menu

impact
keynotes
press
contact
privacy policy

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22