Sarah Parent, CEO van Go Forest | "Veel mensen verwachten dat ik vegan ben."

De zaterdag van Sarah Parent, medeoprichter en CEO (Chief Ecological Officer) van Go Forest, dat wereldwijd projecten rond herbebossing ontwikkelt.

Zaterdag betekent: zelfzorg en zelfontwikkeling. Ik heb geen gezin en geniet van de tijd waarin ik nog geen rekening moet houden met anderen. Maar ik heb wel nood aan mijn vrienden.’ Deze week ging de ‘Auction for nature’ van Retopia van start, het project waarmee Sarah Parent (33) en kunstenaar Arne Quinze het Braziliaanse regenwoud willen herstellen. ‘Influencers zoals Tiany Kiriloff dienen waardevolle items in zoals kunstwerken en haute-couturehandtassen. De opbrengst wordt geïnvesteerd in bomen.’

Parent richtte Go Forest in 2020 op. ‘Het idee kwam onder meer van wijlen Philip Cracco, voor wie ik nog gewerkt heb: iets teruggeven aan de planeet mét een win voor de bedrijven. Mijn medeoprichter CO2logic reikt de expertise voor herbebossing aan, ik bedenk coole campagnes. De visie is: middenwegactivisme. Ik geloof meer in duizend bedrijven die iets kleins doen dan in drie perfecte.’ Vorig jaar stapte het Zwitserse South Pole, de grootste klimaatconsultant ter wereld, in het kapitaal van Go Forest. Nu richt Parent twee complementaire start-ups op: Go Ocean voor oceaanherstel en Go Smart Digital, dat kmo’s helpt hun digitale footprint te reduceren.

Volledig artikel bekijken op Sabato.

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22