Sarah Parent plantte met haar bedrijf Goforest bijna een half miljoen bomen

Sarah Parent (33) wil de biodiversiteit beschermen en herstellen, ook in oceanen.

Hoe kwam u op dat idee?

Sarah Parent: Ik bedacht het samen met de bekende ondernemer Philip Cracco, de oprichter van de uitzendgroep Accent. Na zijn overlijden begon ik in 2020 met Goforest.

Wat doet Go Forest?

Parent: We planten bossen in opdracht van bedrijven. Zij geven ons de noodzakelijke financiële middelen en wij doen de rest, ook het onderhoud van de bossen. We bieden de bedrijven ook een satellietplatform aan waarop ze de groei van hun bomen of bos goed kunnen volgen.

Waarom planten bedrijven bomen?

Parent: De meeste doen het voor hun imago. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan hun klanten tonen dat ze duurzaamheid belangrijk vinden.

Hoeveel bomen heeft Goforest al geplant?

Parent: Bijna een half miljoen. In ons land, maar ook in Argentinië, Armenië, Madagaskar enzovoort. Ons populairste project is het Amazonewoud in Peru. Daar hebben we een gebied van 90 hectare herbebost met 400 verschillende soorten. We doen dat samen met onze lokale partner, Camino Verde, en koppelen de bebossing aan een verbetering van de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking. Bekende klanten van ons zijn onder meer AS Adventure, Holcim, Neuhaus en Ageas.

Bekijk het volledige artikel op Knack.

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22