Laatste wens van Philip Cracco realiseren

“Ik werkte voor ondernemer Philip Cracco mee aan de organisatie van de luxebeurs Eccentric”, blikt Sarah Parent terug in de tijd. “Hij wilde luxe en ecologie verzoenen, tonen dat je geen geitenwollen sokken hoeft te dragen om ook bekommerd te zijn om onze planeet. Toen Philip ongeneeslijk ziek werd, had hij de wens om één miljoen bomen te planten. Na zijn veel te vroege dood vorig jaar heb ik een businessplan uitgewerkt om zijn droom alsnog te kunnen realiseren.”

De Gentse werkte graag en lang in de wereld van kantoorinrichting, maar wilde zich vooral smijten voor een project met meer impact. “Ik wil op het einde van mijn leven kunnen zeggen dat ik toch een klein steentje heb verlegd.”

“Mijn vrienden waren verbaasd toen ik met Go Forest begon. ‘Jij, bomen planten?’ Ik ben zeker niet de ultieme greenie. Maar misschien is dat wel waarom Go Forest zo goed aanslaat. Omdat ik denk als een ondernemer(lacht) Ik ga niet naar hen toe in geitenwollen sokken, ik kleed me zoals hen en spreek dezelfde taal. Ik verplaats me in de bedrijven waar ik kom, in hun dromen en ambities, maar ook in hun beperkte budgetten.”

Common ground zoeken

Milieubewegingen kijken vaak naar bedrijven als grote vervuilers die te weinig doen voor onze planeet en te traag opschuiven in de goede richting, stelt ook Sarah Parent vast. “De bedrijfswereld reageert dan doorgaans defensief, en noemt die reacties wereldvreemd. Ik wil die twee werelden met elkaar verzoenen. We merken bijvoorbeeld dat veel landbouwers hier in België hun grond niet willen verkopen als er een bos op komt, ook als ze die grond zelf niet gebruiken.”

“Ik zou dat kunnen veroordelen, maar ik vind het veel interessanter om het gesprek aan te gaan om te kunnen begrijpen waar die houding vandaan komt. Ik wil common ground zoeken. Veel liever breng ik 1.000 ondernemers naar een middenweg dan dat ik er 5 overtuig om hier en nu 100% klimaatneutraal te worden. Want die eerste groep zal blijven opschuiven. Misschien iets trager, maar op het einde van de rit zal de impact een pak groter zijn.”

Verder lezen op Bloovi.

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22