Als je onderneemt, heb je altijd voor- en tegenstanders
Hoe belangrijk is geld voor jou?

"Geld is een middel en moet je als mens de mogelijkheid kunnen geven om een minimum aan comfort te hebben en fantastische momenten te kunnen ervaren. Ik hoef geen miljonair te zijn maar wil gewoon kunnen doen wat ik graag doe, zonder over elke euro te moeten nadenken.”

Wat was tot dusver je beste investering?

"Privé heb ik destijds op mijn twee eerste eigendommen mooie winst kunnen maken bij de latere verkoop, waardoor ik de nodige eigen inbreng kon doen bij een nieuwe investering.” Dat er achter het start-upverhaal een uitgekookt businessmodel schuilgaat, is ook de organisatoren van de WOMED Awards niet ontgaan. Eerder dit jaar werd Sarah Parent door hen uitgeroepen tot de nationale ‘Belofte van het Jaar’. Die eer strijk je niet op door louter bomen te planten. Voor we in detail treden, legt bezielster Sarah Parent uit wanneer het idee begon te rijpen. Op professioneel vlak is Go Forest zonder enige twijfel mijn beste investering geweest. Dubbele shifts draaien is zelfs nog heel braaf uitgedrukt, maar ik weet heel goed waarom ik het doe en dat is zeker niet om er rijk van te worden.”

Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Toen ik nog in loondienst werkte, heb ik verschillende sales jobs gedaan. Ik heb er wel spijt van dat ik voor sommige bedrijven tot het uiterste ben gegaan zonder daarvoor de nodige appreciatie te krijgen. Vechten voor een bedrijf vraagt super veel energie en is zeker niet vanzelfsprekend. Dan mag daar wel iets tegenover staan, vind ik.”

“Over het algemeen ben ik wel iemand die niet snel spijt van iets heeft omdat alles in het leven een les is waaruit je leert en waardoor je groeit. Het zou trouwens ook niet goed aanvoelen, mocht ik mij niet compleet kunnen ‘smijten’ voor een job. Dat ligt gewoon niet in mijn aard.”

Verder lezen op Bloovi.

Projects

Awards

Womed Award '21
Student entrepreneur '14
Finalist Trends
Impact Awards '22